fbpx

Ruim tweehonderd jaar geleden klaagde Johan Wolfgang von Goethe over de duizelingwekkende versnelling van het bestaan. De elektrische telegraaf moest nog komen…

Tegenwoordig leven haast uitsluitend in de hoogste versnelling. Zowel in onze werktijd als in onze vrije tijd. Maar de haast is voor niemand leuk en niemand is gehaast leuk.

“Een van de merkwaardigste kanten aan haast is dat het zo machtig interessant lijkt als we zelf haast hebben en zo belachelijk als een ander het heeft”, vat de Amerikaanse acteur Christopher Morley het prachtig samen.

Net een populistische politicus, de haast maakt veel stampij zonder maar iets op te lossen. Zij is geen redder in nood, maar een brokkenpiloot. Ze leidt tot meer stress, meer vertraging en meer problemen. 

De haast is even belachelijk als zinloos. Als je haar voelt opkomen verman jezelf tot rust. De Romeinen zeiden het al: “Festina lente”, haast je langzaam, en het vaderlandse spreekwoord beaamt het: “Haastige spoed is zelden goed”.

 

Britse schrijver Jonathan Swift is stellig: ˝de beste doctoren ter wereld zijn Dokter Matig, Dokter Rustig, en Dokter Vrolijk.˝.

Allerergste aan haast is wellicht dat ze je berooft van ervaringen en herinneringen.

˝Schildpadden kunnen meer over de weg vertellen dan hazen˝, aldus Libanees-Amerikaans auteur Kahlil Gibran.

https://www.flirtmanagement.com/365dagenleuk/uitstraling-voel-je/

 

Bestel Ons Boek - Leuk Jezelf Op

VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen

OFFERTE AANVRAGEN

Share This