fbpx

˝De een maakt mensen blij als hij binnenkomt, de ander zodra hij vertrekt. ˝ Oscar Wilde 

 

 

Wanneer ben je leuk?

 

Ooit sprak ik een volle zaal toe in businessruimte van Willem II stadion in Tilburg. Een vraag uit publiek is mij bijgebleven: “hoe kreeg je het voor elkaar dat we je leuk vinden?” Ik antwoorde met een knipoog: ”ik ben gewoon leuk!” Het antwoord was luchtig maar er zat wel een kern van waarheid in. Leuk zijn is jezelf zijn. Wel op een dynamische wijze: jezelf zijn is net zoveel jezelf zijn als jezelf worden.

Een leeuw wordt geboren als een jachtdier en hij sterft ook als jachtdier. Een vlinder doet er weliswaar lang over, maar een dier is bij zijn geboorte al af, terwijl een mens continu in wording is.

Wanneer je zegt ‘ik wil gewoon mijzelf blijven’ doe je jezelf tekort. Blijf jezelf altijd maar voor even, want je bent het meest jezelf als je jezelf probeert bij te benen. Volgens de Amerikaanse geestelijk leider Edgar Magnin: “U bent degene die uw eigen horizon kunt uitrekken.” Jezelf zijn is een avontuur, geen museumstuk. Elke keer als je jezelf vindt, glip je jezelf weer door de vingers. Loop een stap vóór en een stap achter op jezelf.

Als je onderweg bent, ben je goed op weg, want zelfs: “De einder is geen einde van de wereld”, om de Franse auteur Antoine-Marin Lemierrehet te parafraseren.

“Ik maak mensen leuker”

De vraag uit publiek opende mijn ogen. Ik besefte wat ik eigenlijk doe met zakelijk flirten. Ik maak mensen leuker!  Voor zichzelf. Voor collega’s. Voor klanten…
Daar draait het om in zakelijke communicatie: leuk gevonden worden op belangrijke momenten.

Coaching Leuk jezelf op! gaat over ‘leuk gevonden worden’. Door anderen maar ook door jezelf. Vooral op specifieke momenten als je het belangrijk vindt.

Misschien wil je schitteren tijdens een sollicitatiegesprek? Of met meer charisma spreken voor de groepen? Zelfverzekerder presenteren? Effectief je charmes inzetten tijdens een zakelijke bespreking? Je klanten het hof weten te maken? Je eerste indruk opvijzelen? Je gunfactor vergroten? Met meer flair netwerken?

Of wil je jezelf echt leuk gaan vinden…

Charme, flair, charisma

 

Coaching Leuk jezelf op! stoelt op 22 jaar expertise en ervaring. Daarom kan het luchtig, speels en lichtvoetig gebracht worden. Al genietend zal je stappen maken. Tijdens coaching zal je spelen met ongrijpbare eigenschappen zoals charme, flair en charisma. We zullen je lichaamstaal, je uitstraling en je verbale vermogen, waaronder humor, aanpakken. Na de coaching zal je uitstekend uitgerust zijn om mensen voor je te winnen. Zowel je eigendunk als je zelfvertrouwen zal stijgen.

Je coach, Dražen Lisak, maakt gebruik van flirttechnieken en van acteertechnieken om jou te doen schitteren op momenten van jouw keuze. Dražen coacht en traint in zakelijk flirten sinds 2001. Hij is ook een ervaren drama docent en bevlogen docent acteren voor camera.

Het gaat niet om jezelf anders voor te doen of iemand anders te worden maar juist om uit te vinden wie jij bent? Opdat je op je best kunt zijn op momenten die voor jou toedoen.

Welkom op de coaching! Waarom zou je minder leuk door het leven gaan dan je kunt zijn?

Boek: Leuk jezelf op!

 


VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen

OFFERTE AANVRAGEN

Bestel Ons Boek - Leuk Jezelf Op

Share This