Zakelijk goed complimenteren werkt altijd. Het voelt simpelweg goed om van anderen te horen dat je iets goed gedaan hebt. Heb je de neiging om jezelf te onderschatten, dan is een compliment een goede ‘ego-buster’. Mocht je juist iemand zijn die zichzelf overschat, dan is een compliment een welkome bevestiging.

Zakelijk goed complimenteren stemt collega’s blij. Hun blik op de werkelijkheid kleurt (nog) positiever dan voorheen. Tegelijkertijd voelen ze sympathie voor de complimenterende collega.

Een compliment is een spontane loftuiting dat een goed gevoel aan de ontvanger geeft zonder stiekem er iets voor terug te verwachten. Dergelijke ‘natuurlijke complimenten’ zijn vaak de mooiste en de meest pure complimenten. Het zijn soortgelijke loftuitingen aan wie compliment zijn naam te danken heeft. Dat is simpelweg wat we bedoelen als we het woord compliment in de mond nemen.

‘Een goed gevoel geven’ is misschien de leukste uitwerking van complimenten. Werken in een team van collega’s die een goed gevoel verspreiden is onbetaalbaar. Het is de beste secondaire arbeidsvoorwaarde die er is. Onder andere, daar gaat een workshop ComplimenTeam over.

Zakelijk goed complimenteren werkt

Zakelijk goed complimenteren gaat soms verder dan het spontaan geven van een goed compliment zonder bijbedoelingen. Soms geef je een zakelijk compliment juist wel met bijbedoelingen. Je wilt dan met je compliment het gedrag van je collega sturen richting het wenselijk teamgedrag. Vandaar de naam ‘sturend complimenteren’.

Zakelijk goed complimenteren werkt omdat het ons zelfbeeld positief beïnvloedt. In tegenstelling tot negatieve feedback die ons zelfbeeld aantast. Compliment motiveert veel meer om het gedrag te verbeteren dan negatieve feedback juist wegens de positieve uitwerking op het zelfbeeld. Compliment motiveert tot verbetering van binnenuit en kritiek van buitenaf. Van binnenuit betekent dat je een innerlijke drang voelt om te verbeteren en van buitenaf wil zeggen dat je wilt verbeteren omdat anderen dat van jou vragen.

‘Sturend complimenteren’ is weliswaar soms ‘met een kaars’ zoeken naar iets positiefs maar het is nooit verzinnen van iets positiefs dat er eigenlijk niet is! Elk ‘sturend compliment’ voor de bestwil van de (team)leden is een voorbeeld van zakelijk goed complimenteren.

Voorbeelden van de bestwil van (team)leden:

  • Het gedrag sturen richting gezamenlijk bepaald gewenst teamgedrag
  • Het helpen van een collega om het hoofd te bieden aan zijn taken met meer zelfvertrouwen en motivatie
  • De verbetering van de teamsfeer
  • Opwekken van wederzijdse sympathie en het verstevigen van een goede relatie

https://www.flirtmanagement.com/complimenteam-workshop/

https://youtu.be/wpV1SroiSrk 

Bestel Ons Boek - Leuk Jezelf Op

VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen

OFFERTE AANVRAGEN

Share This