Flirten met lichaamstaal

Benut uw lichaamstaal effectiever!

NRC Handelsblad van 19 maart 2012 schrijft over onze Charisma voor iedereen!

Meesterschap in lichaamstaal: charisma voor iedereen van top tot teen!

Charisma is uw beste uitstraling.

Charisma heet de meest exclusieve eigenschap te zijn. Het is een soort ster onder de persoonlijkheidstrekken, uitsluitend te vinden bij een kleine uitstralingselite. Een gewoon mens kan er niet aan tippen…of toch wel? Het flirten met lichaamstaal democratiseert charisma. Charisma is geen goddelijke voorzienigheid maar een talent. En aan een talent valt te sleutelen. Ook weinig talent is talent. En elke vooruitgang in uw uitstraling is enorm belangrijk, zowel privé als professioneel. U gelooft toch niet echt dat de eerste toespraak van Martin Luther King even charismatisch was als die ene tijdloze, met “I have a dream” als mantra? Ontdek hoe groot uw talent voor charisma is en vergroot het al spelend. Leren en lachen zijn de sleutelwoorden bij het CharismaSpel.

CharismaSpel maakt uw lichaamstaal charismatisch

In het begin krijgt u een charismacijfer van andere deelnemers. Aan het einde van het CharismaSpel krijgt u een nieuw cijfer. Zo kunt u heel duidelijk uw vooruitgang meten. Het CharismaSpel is doorspekt met speelsheid en relativerend humor. De bron van uw uitstraling ligt in uw brein en in uw lichaam. Daarom werkt u aan uw charisma via een 10-delige anatomische charismaladder. U bouwt uw charisma van top tot teen. U oefent hoe u staat, hoe u denkt, hoe u beweegt en hoe u praat.

  1. Brein (helderheid)
  2. Hart (hartekracht, passie)
  3. Lichaam (houding)
  4. Zintuigen (inlevingsvermogen)
  5. Ogen (overtuiging)
  6. Gezicht (emotie, empathie)
  7. Stembanden (betovering)
  8. Wervelkolom (zelfbeeld)
  9. Handen (rust en beweging)
  10. Voeten (basis)

Dit zijn de lichaamstaal treden die u beklimt en het resultaat dat u boekt:

Stap1 Brein Uw gedachten zijn helder en geordend. U weet wat u wilt en u gelooft wat u zegt. U hebt weinig woorden nodig om veel los te maken bij uw publiek. Stap2 Hart U bent uw zenuwen de baas. U handelt vanuit uw hartekracht. U geniet ervan. Uw passie is aanstekelijk en meeslepend. Stap3 Lichaam Uw lichaamshouding is krachtig, vastbesloten en soepel. U bent niet bang voor kwetsbaarheid. U durft te laten zien wie u bent. U straalt uit dat u er mag zijn. Stap4 Zintuigen Uw zintuigen zijn scherp. U weet wat er speelt. U voelt de sfeer aan. U voelt anderen aan. Anderen raken u. Stap5 Ogen Uw ogen staan soms in vuur en vlam, dan wel twinkelend en vriendelijk. Uw passie is oprecht en aanstekelijk. U geeft iedereen heeft het gevoel dat u zich speciaal tot hem of haar richt. Uw ogen overtuigen. Stap6 Gezicht Uw gezicht is expressief/uitdrukkingsvol. Het is boeiend om naar te kijken. Uw gelaatsuitdrukking laat zien dat u met anderen meevoelt. Stap7 Stembanden Uw stem zorgt voor de betovering. Uw stembanden spelen met het ritme en met de emotie. Uw stemgeluid raakt mensen waar woorden tekortschieten. Stap8 Wervelkolom U staat rechtop en u ademt ontspannen vanuit uw buik. U zou op dat moment nergens anders liever willen staan. Stap9 Handen Uw handen dirigeren de menigte. Ze accentueren, waarschuwen en leiden. U wisselt kundig tussen de rust en beweging. Het publiek voelt zich veilig in uw handen. Stap 10 Voeten Uw voeten zijn uw basis. Als uw tenen krom staan van spanning, is ook de rest van u gespannen. Uw voeten zijn tevens de kompasnaalden van uw toespraak. Als u er maar wat mee aanrommelt, bent u richtingloos. Kunt u niet wachten om uw charisma te ontdekken? Neem dan direct contact op door een offerte aan te vragen.

Vraag nu vrijblijvend uw offerte aan
Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen