U kunt mensen zakelijk charmeren op twee basismanieren. U kunt ze of volgen of leiden. In de praktijk is meestal sprake van een combinatie tussen volgen en leiden.
Volgen betekent dat u zich aanpast aan de ander om zodoende een positieve indruk te maken. Dus, u kijkt goed en luistert aandachtig naar de ander. Vervolgens, gedraagt u zich zodanig dat de ander gevoel krijgt dat jullie haast ‘zielsverwanten’ zijn.  

Leiden houdt in dat u indruk maakt met uw eigen persoonlijkheid. U laat zien wie u bent en daarmee wint u mensen voor uw zaak. In het geval van volgen zullen mensen u een aardig persoon vinden die aangenaam in omgang is. Ze zullen u dingen gunnen. In het geval van leiden zullen mensen geboeid zijn door u. Ze zullen zich laat meeslepen door u. Even kort door de bocht: als volger ‘bewondert’ u anderen en als leider wordt u ‘bewondert”

Iemand met een groot ego charmeert u eerder door hem of haar te volgen. De leiding neemt u bij gereserveerd iemand. Bij een ‘gemmidelde’ persoonlijkheid wisselt u volgen en leiden af.


VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen

OFFERTE AANVRAGEN

Share This