Gelukkig zijn op je werk is van levensbelang. De sleur is de grootste vijand van het werkgeluk, aldus de wetenschap. Heb je nu stellig besloten om morgen je zakenkleding te vervangen door een konijnenpak ter bestrijding van de sleur op je werk? Als het even kan: doe het niet, omdat het effect behalve dubieus ook nog eens kortstondig zou zijn. Zelfs een euforische stemming vervlakt op den duur door de sleur. Onderzoek wijst uit dat ook een lottowinnaar terugkeert naar zijn aanvankelijk geluksniveau.

Geen konijnenpak dus, wat dan wel? Kleine creatieve veranderingen in de manier waarop je dingen doet en beleeft, zorgen voor een blijvend geluksgevoel. Zo’n speels gedrag brengt je in een ‘flow’ van positieve en nieuwe ervaringen en je voelt je aanhoudend gelukkig. Kortom, leg in je gedrag meer durf, speelsheid, creativiteit, geëxperimenteer, innovatie en inspiratie.  

TIP 1 Speel met je doelstellingen. Verander bijvoorbeeld eens de doelstelling van een werkoverleg van ‘zeggen wat je denkt’ in ‘meer luisteren’.
TIP 2 Bestrijd de sleur met je nieuwsgierigheid. Bijvoorbeeld: let tijdens een supersaaie vergadering goed op de lichaamstaal van de aanwezigen, schets een aantal opvallende typetjes en vergroot zodoende je mensenkennis.

TIP 3 Verricht je werktaken net even iets anders. Suggestie: neem eens de tijd voor een ‘social talk’ juist als je opgejaagd bent door een deadline.

TIP 4 Verras jezelf en anderen: doe een keertje wat je echt wilt! Bijvoorbeeld: zeg een keer ‘nee’ tegen een verzoek waar je eigenlijk geen tijd voor hebt.

TIP 5 Maak je agenda regelmatig ondergeschikt aan je inspiratie. Suggestie: zeg een keertje alles af en rijd naar het strand of lees een boek op de bank.

TIP 6 Zoek de juiste balans tussen het gevoel en de rede. Suggestie: baseer je beslissingen soms op je gevoel en soms op logica.

TIP 7 Vraag je eens in zoveel tijd af: ‘hoe moet ik het de volgende week/maand/jaar aanpakken om nog gelukkiger te worden op mijn werk en welke eerste stap maak ik vandaag om dat te bereiken?’ Herhaal deze vragen periodiek.

1,2,3 ACTIE !

  1. Ga meteen aan de slag met deze tips. Begin met TIP 7.
  2. Verander bovenstaande suggesties en voorbeelden door je eigen gelukmakers.

Als dit allemaal niet werkt, trek alsnog een konijnenpak aan!


VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen

OFFERTE AANVRAGEN

Share This