fbpx

Workshop zakelijk flirten

 

“Likable people get things done. A study
of 133 managers last year by researchers
at the University of Massachusetts found
that if an auditor is likable and gives a
well-organized argument, managers tend
to comply with his suggestions, even if
they disagree and the auditor lacks
supporting evidence.”

Wall Street Journal, by Sue Shellenbarger

Workshop zakelijk flirten is heel leuk om te doen

Leuk doen, leuk zijn, een leuke indruk maken. Het zit evolutionair diep in ons wezen ingebakken omdat het voordelig is. 

Tijdens de workshop zakelijk flirten zijn we speels en hebben we het heel leuk. Het motto van de workshop zakelijk flirten luidt: doe eens gek, dan blijf je normaal! Wijsheid zonder speelsheid is hol. Zonder lichtvoetigheid geen (flirt)wijsheid. Je leert elkaar echt op een andere manier kennen. Workshop zakelijk flirten schept zeker een band!

Tijdens de workshop nemen we onszelf niet al te serieus. We nemen anderen serieus. Dat is veel leuker. 

“Niemand kan wijs worden zonder soms gek te doen.”
Parafrase op Montaigne

Maar zelfs ‘leuk gek doen’ kan te veel van de goede zijn als je erin doorschiet. Met andere woorden: leuk doen moet ook leuk blijven. Alles wat we doen is laagdrempelig en groepsgewijs. Niemand moet (mag wel) in zijn eentje gek doen. Flirten doe je pas goed als iedereen zich er prettig bij voelt. 

Ultrakorte geschiedenis van moderne flirten  

Het moderne flirten is begonnen met de troubadourstraditie van de renaissance en het kwam tot bloei aan het Franse hof van de 16e, 17e en 18e eeuw. Het hof maken was het meest charmante onderdeel van de wedergeboorte van de klassieke beschaving. Na de Franse revolutie kwam de ontwikkeling van het flirten in een (burgerlijke) stroomversnelling. Flirten won steeds meer terrein op het uithuwelijken en dergelijke onvrije praktijken. De maatschappelijke omgangsvormen werden in toenemende mate een domein van ‘elkaar charmeren’ in plaats van domineren. De bovenklasse van feodale meesters en de onderklasse van hun bedienden smolten nu officieel samen tot de stand van de vrije en gelijke burgers. De origine van het woord flirten is tweeledig: ‘zoete woordjes vertellen’ en ‘zachtjes en vluchtig aanraken’. Uiteraard gaat het er niet per se om uw zakelijke relaties letterlijk aan te raken of met zoete woordjes te overstelpen. Het aanraken en de zoete woordjes staan symbool voor het gedrag waarbij u anderen charmeert en niet manipuleert of domineert. In het moderne trainingsjargon zouden we het ‘soft skills’ noemen.

Flirten is een bijproduct van menselijke evolutie 

De evolutie is de permanente (bij)scholing van een levenssoort. Tijdens de menselijke evolutie leerde onze soort onder andere rechtop lopen, praten en lachen. Maar zeker ook flirten. 

Zakelijk flirten is aantrekkelijk zijn door slim, sexy (vanbinnen) en speels te zijn. De evolutie kristalliseerde flirtgedrag uit omdat het sociaal voordelig is. Flirten is het gedrag voor het opwekken van sympathie. Het is het evolutionaire oerinstinct voor een goed gevoel, sympathie en gunnen. Flirten is de evolutionaire uitvinding voor een LIKE! in het echte leven. Het is een basaal instinct voor LIKE! En de LIKE! kan seksueel zijn, sociaal of zakelijk. 

  • Seksueel flirten is het oer flirten. Het kan bepalen met wie u kinderen krijgt. 
  • Sociaal flirten kan bepalen of u populair bent. 
  • Zakelijk flirten zorgt dat u zakelijk communiceert met meer charme, flair en empathie. 
  • En alle drie tezamen bepalen mede of u gelukkig bent. 
  • Seksueel flirten – kroost en liefde. 
  • Sociaal flirten – populariteit en sociale leven. 
  • Zakelijk flirten – goed gevoel en betere communicatie. 
  • Zakelijk flirten is beslist geen seksueel gedrag, maar hoffelijk gedrag voor een goed gevoel, sympathie en gunnen. 

Zakelijk flirten is gebruiken van ‘gepaste’ emoties en gedragingen zoals humor, charme, toegankelijkheid, openheid, respect, rust, enthousiasme, empathie en dergelijke. En het vermijden van ‘ongepaste’ emoties en ongewenst gedrag zoals woede, botheid, desinteresse, afgunst, angst, arrogantie en agressie.

Wat heeft u aan een workshop zakelijk flirten?

Uw vrienden gaan met u om omdat ze u leuk vinden. Zakelijk hebt u ook veel te winnen als u ‘vrienden’ weet te maken. Het is een zegen als u zakelijk ‘likeable’ bent. Geef uw zakenrelaties een goed gevoel en ze zullen ‘vriendjes’ met u willen zijn. Collega’s-vriendjes staan dan voor u klaar en gunnen u een promotie. Het vriendelijke publiek hangt aan uw lippen. Klanten-vriendjes lopen met u weg. ‘Prospects’ willen ‘vriendjes’ worden met u. Uw ‘netwerk-vriendjes’ onthouden u. Kortom, u ‘voelt gewoon goed’.

Iedereen kan zakelijk flirten 

Zakelijk flirten doe je niet op een bepaalde, ‘juiste manier’.  Sprankelend, charmant en vermakelijk gedrag is slechts een van vele manieren om zakelijk te flirten. Er bestaat geen exclusieve en voor weinigen weggelegde ‘juiste manier’ van (zakelijk) flirten. 

Misschien bestaat wel een ‘beste manier’ om (zakelijk) te flirten, die het vaakst werkt en de meeste mensen aanspreekt. Misschien. En misschien is ‘sprankelend, charmant en vermakelijk zijn´, de beste manier om (zakelijk) te flirten. 

Maar het is bij lange na niet de enige manier om mensen een goed gevoel te geven. Er zijn net zoveel manieren om (zakelijk) te flirten als er mensen zijn. Uw persoonlijkheid bepaalt waarmee u een goed gevoel kunt geven aan anderen.

Sommige clichés kloppen als een bus: iedereen heeft iets aantrekkelijks. Uw persoonlijkheid ís aantrekkelijk. Laat uzelf zien en horen op een hoffelijke manier. Vaak is dat al goed genoeg. 

Sexy vanbinnen 

Mooie mensen hebben een streepje voor, zeker bij seksueel flirten. Hoewel fysieke aantrekkelijkheid mooi meegenomen is, gaat het bij zakelijk flirten vooral om sexy zijn vanbinnen. Fysieke schoonheid is een pre, mits toepasselijk ‘gedragen’. Subtiel sexy in combinatie met een professionele uitstraling werkt juist in uw voordeel. Mooie mensen worden tevens als slimmer en moreel hoogstaander gezien. Uw gedrag is daarbij heel erg belangrijk.

Als u bijvoorbeeld een heel mooie vrouw bent en dat ook subtiel accentueert met uw styling, zullen mannen u al gauw leuk vinden. Vrouwen zult u pas voor u winnen als u zich tegenover hen aardig en hartelijk gedraagt. Ze zullen het ook fijn vinden als u zakelijk en ‘gepast’ doet tegen mannen. Uw kleding en de rest van uw uiterlijk horen professioneel te zijn: 

  • Zakelijk flirten: ik ben een goede professional en toevallig ben ik ook aantrekkelijk 
  • Anti-flirt: ik ben een onwijs lekker ding die toevallig ook een consulent(e) is 

Integriteit en betrouwbarheid staan aan de basis van zakelijk flirten

Uw uiterlijk en kleding zenden een boodschap naar de buitenwereld. Het is belangrijk om zich bewust van te zijn wat u communiceert naar uw zakelijke relaties. 

Uw uitstraling is samengesteld uit uw houding en uw uiterlijk inclusief de kleding. Het hoort te stroken met wat u zakelijk wilt uitstralen. En wat u wilt uitstralen, hangt vooral af van uw beroep. Dat wil zeggen, van wat uw klanten willen zien. De basis van zakelijk flirten is een betrouwbare en integere uitstraling. Betrouwbaarheid en integriteit zult u wellicht niet direct als flirterig bestempelen, maar ze liggen aan de grondslag van elke relatie, romantisch of zakelijk. Zonder integriteit en betrouwbaarheid bestaan er geen lange zakelijke relaties. 

Zakelijk flirten is hoffelijk gedrag voor een goed gevoel. Een goed gevoel zonder een veilig gevoel bestaat niet. Een betrouwbare uitstraling is uw zakelijke must.

U bent betrouwbaar als u flirt op lange termijn. Niet snel scoren, manipuleren, inpalmen, inpakken en dergelijke. U handelt eerlijk, sociaal en respectvol. U wilt een leuke en langdurige zakelijke relatie opbouwen. 

U bent integer als u niet uitsluitend op uw eigen gewin uit bent. U creëert win-winsituaties. Pas na betrouwbaarheid en integriteit komen andere meer ´flirterige’ eigenschappen aan bod, zoals: enthousiasme, aandacht schenken, speelsheid, complimenten, inleven, flair, contact zoeken, een klik maken, aardig zijn, charme enz.

Hoffelijk gedrag 

De volgende gedragingen associëren we met het seksueel flirten: teasen, plagen, complimenteren, aanraken, met eigen haar spelen, lichaamstaal, oogopslag, aan het lachen maken, interesse tonen, aardig zijn, pretoogjes, (speels) oogcontact, lichtvoetigheid, charmant zijn, aandacht schenken, vleien, durven en dergelijke. 

En toch is geen van deze gedragingen seksueel op zich. De manier waarop u iemand aanraakt of aankijkt, maakt uw gedrag agressief, vriendelijk of seksueel. Dus, uitgesproken ‘seksuele’ gedragingen zoals knipogen, aanraken, complimenteren of aankijken kunt u ook totaal neutraal doen. En u doet het ook dagelijks bij uw buren, kinderen, vrienden, collega’s. 

Het specifieke van het gedrag zit hem in de houding. Bepaald gedrag is seksueel flirterig als het omhuld is met een seksuele uitstraling. 

Of zakelijk flirterig als het uitgevoerd is met een hoffelijk uitstraling. Een seksuele uitstraling is zakelijk totaal misplaatst.

Uw houding bepaalt hoe u overkomt.

We maken elkaar eigenlijk de hele dag door het hof. We beseffen pas dat we flirten als het romantisch of seksueel bedoeld is. 

Alle niet seksuele flirtgedragingen zijn het best te beschrijven met de term: het hof maken. De het-hofmaker is iemand die zich van zijn beste kant wil laten zien en die het beste voor heeft met de ander. Zakelijke flirters zijn het-hofmakers. 

Zakelijk flirten is in wezen een zoektocht naar uw eigen charmant gedrag dat bij u past en u nog leuker maakt.

Voor het hoffelijk gedrag is een positieve houding nodig zoals: levendigheid, durf, enthousiasme, stoutmoedigheid, empathie, speelsheid, humor, zelfvertrouwen, vriendelijkheid, interesse, compliment, passie, souplesse…

Daar gaan we mee aan de slag tijdens een workshop zakelijk flirten waarbij uw eigen wensen en doelen leidend zijn.

Graag tot zakelijk flirtens! 

Mail: info@flirtmanagement.com

Of bel Dražen direct op 06 – 5238 2477 voor een vrijblijvend intakegesprek 


VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen

OFFERTE AANVRAGEN

Bestel Ons Boek - Leuk Jezelf Op

Share This