Ronaldo geeft liever complimenten dan kritiek

 

Over complimenten geven in het teamverband kunnen we veel leren van de topvoetballers. Je hoeft maar een voetbalwedstrijd in je leven gezien te hebben of je bent er getuige geweest van de volgende opmerkelijke scène. Een speler staat vrij in een veelbelovende positie, maar de pass van de medespeler mislukt jammerlijk. Verrassend genoeg gaat er toch een duim omhoog voor de falende teamgenoot.

 

Menig tv-commentator roept dan verontwaardigd: “Die duim omhoog, slaat he-le-maal nergens op; op dit niveau mag je elkaar op je donder geven, hoor”. Thuis voor de buis windt men er geen doekjes om: “Voor zo’n slechte pas kun je beter een andere vinger opsteken dan een duim!”

 

Zelfs een topspeler als Ronaldo, een mega-ambitieuze en egomaniakale perfectionist, steekt zijn duim braaf omhoog. Het geven van complimenten zal wel moeten van zijn coach…

 

Er zijn ook nuchtere coaches die een duim omhoog na een slechte pass uiterst belachelijk vinden. Je ziet ze wekelijks op amateurvelden, waar sommigen bij de minste of geringste fout verontwaardigd zuchten en/of schreeuwen. Zelfs tegen kinderen. Maar ik wil leren van Ronaldo en niet van de coach Henk die een zware week op kantoor heeft gehad.

 

Ronaldo’s complimenten versus Henk’s nuchterheid

 

Toen ik ‘een Henk’ confronteerde met het feit dat hij zijn eigen speelsters afvalt tijdens de wedstrijd, lachte hij me brullend uit: ‘ik ga ze geen complimenten geven als ze fouten maken, hoor!’

 

Ja maar, Ronaldo doet het wel, opponeerde ik.

‘Ja, hoor, gek!’, liep Henk lachend weg.

 

En ik begrijp Henk wel. Het is contra-intuïtief en onnatuurlijk om een compliment te geven voor een foute pass.

 

Geeft Ronaldo complimenten alleen omdat de schare van dure mental coaches, adviseurs en psychologen bij topclubs hun salaris ergens mee moeten verdienen? En zouden al die miljarden topclubs niet beter af zijn met de no-nonsense benadering van onze nuchtere Henk?

 

Denk ik niet. Het is eigenlijk heel simpel. Tijdens de wedstrijd wil je dat je spelers zo min mogelijk druk voelen en zo veel mogelijk zelfvertrouwen hebben. Tijdens de wedstrijd hoort een coach zijn spelers te helpen en hun taak te vergemakkelijken. Het moeilijker maken voor de spelers dat doe je op de training. Complimenten zijn vooral voor de wedstrijd en negatieve feedback is met name voor de training.

 

De duim omhoog is geen compliment voor de prestatie maar voor de intentie. De boodschap is: ‘Je weet zelf ook wel dat je pass mislukt is, maar je hebt wel goed gezien dat ik vrijsta’.

De foutmaker baalt zelf het meeste van zijn fout. Als je de fout inwrijft, bereik je alleen dat je medespeler er langer en heviger mee blijft zitten. En dat is slecht voor het team. Je wilt dat je teamgenoot gedurfd en met zelfvertrouwen speelt. De duim helpt daarbij.

De duim omhoog is meer dan een compliment, het is ook een solidariteitsbetuiging: ‘ik, je teamgenoot Ronaldo, blijf je steunen door dik en dun!’
Het is ook een bevestiging van de positieve teamspirit. ‘We zijn een team en we vallen je zeker niet af bij de eerste de beste fout die je maakt.’

 

De duim omhoog, denkt Henk, het moet niet gekker worden. En toch, de coaches en de overige technische staf van miljardenteams zijn zeker niet gek. Ze willen de druk voor hun spelers verminderen. Ze willen dat spelers zich veilig voelen en dat ze gedijen in een positieve teamsfeer. Iemand die structureel te veel fouten maakt, belandt uiteindelijk toch op de bank en spelers die wel op het veld staan, moet je steunen en niet afkraken. Vooral tijdens de wedstrijd. De negatieve feedback geef je tijdens de pauze en op de training. Tijdens de wedstrijd beschermt een goede coach zijn spelers als een leeuwin haar kroost.

 

Drie eigen doelpunten mag

 

Voor elke wedstrijd zeg ik tegen mijn speelsters de volgende:

 

“Zolang je het niet opzettelijk doet mag je van mij elke pass verkeerd geven. Je mag naast een leeg doel schieten. Je mag drie eigen doelpunten maken. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om daar boos over te doen. Nou goed, van een vierde eigen doelpunt word ik wel lichtelijk prikkelbaar…

 

Waar ik je wel op beoordeel, is je inzet en je teamspel. Of je de longen uit je lijf loopt en of je elkaar helpt in het veld. Of je staat en vrijloopt waar we afgesproken hebben en of je elk duel ingaat alsof het je laatste is. Eén slap duel en je haalt jezelf eruit.”

 

Ik maak dus duidelijk een tweedeling in spelelementen. Er zijn technische spelelementen en er zijn mentaliteitselementen. Tijdens de wedstrijd geef ik veel complimenten over beide. Negatieve feedback geef ik alleen over mentaliteitselementen.

 

Technische spelelementen en mentaliteitselementen

 

Mentaliteitsspelelementen zijn bijvoorbeeld: inzet, werklust, teamspirit, felheid in duel, tactische discipline enz. Hierover geef ik zowel complimenten als negatieve feedback.

 

Technische elementen zijn bijvoorbeeld dribbelen, passen, balaanname, schieten, keuzes maken enz. Hierover geef ik uitsluitend complimenten.

 

Over mentaliteitsspelelementen heeft een speler volledige controle in de zin dat het goed uitvoeren van deze elementen volledig afhangt van de speler zelf. Als hij zijn best doet dan doet hij het goed.

 

Het is anders bij de technische spelelementen. Deze speelelementen zijn mede afhankelijk van de weerstand die je krijgt en van je eigen vorm van de dag. Zelfs van een klein beetje geluk. Je hebt het niet zelf volledig in de hand. Ze hangen af van je technische vaardigheid maar ook van de mate van je zelfvertrouwen.

 

Bijvoorbeeld een lange pass is een technisch spelelement waarvoor je naast een goede traptechniek ook het nodige zelfvertrouwen moet hebben. Stel nou dat je eerste lange pass mislukt en Ronaldo en je coach worden boos en gaan tegen je schreeuwen. De moed zakt gauw in je schoenen en als je het al überhaupt zou durven op weer een lange bal te geven, zal je een hogere druk voelen dan als je de duim omhoog had gekregen voor de eerste mislukte poging.

 

Het is anders met een mentaliteitselementen zoals het wil om alles te belopen wat je kunt belopen. Binnen de grenzen van je loopvermogen heb je het volledig zelf in de hand.

 

Of neem een duel. Het duel is een bijzonder spelelement omdat het zowel een mentaliteitskant als een technische kant heeft. Of je een duel wint, hangt niet volledig van jou af. Je kans is in principe fiftyfifty. Het succes van je actie is per definitie onzeker. Je kunt de juiste intentie hebben, maar dat garandeert je nog geen succes. Dat is de technische kant van het duel.

 

Maar of je een duel ingaat met alles wat je hebt, hangt wel volledig van jou af. Dit is de mentaliteitskant van een duel. De juiste intentie is hier gelijk aan succes. Want zolang je op mentaal vlak je best doet, doe je het goed en verdien je een compliment.

 

Complimenten over intentie en over resultaat

 

Merk op dat de juiste mentaliteit wel je kans vergroot om het duel te winnen. Het is een hoofdkenmerk van de mentaliteitselementen, dat ze de kans vergroten om de technische spelelementen met meer succes uit te kunnen voeren.

 

De technische spelelementen op hun beurt kunnen een juiste mentaliteit uitbouwen tot een overwinning. Een briljante solo en/of een splijtende pass en/of een fenomenale schot zorgen ervoor dat een team uiteindelijk wint. Zelfs bij een zwakkere tegenstaander is het moeilijk te winnen zonder een juiste mentaliteit en bij een gelijkwaardige tegenstander is het onmogelijk zonder een dikke kus van de geluksgodin Fortuna.

 

Hierom hameren trainers altijd op inzet en scherpte. Je mag een duel verliezen omdat de tegenstander net wat behendiger is, maar niet omdat jij er niet echt voor ging.

 

Dus zowel het mentaliteitsspelelement als het technische spelelement heeft twee variabelen. Intentie en resultaat. Bij de mentaliteitselementen is een juiste intentie gelijk aan succes van het spelelement. Terwijl bij de technische spelelementen een juiste intentie geen garantie is voor succes. Zelfs een kinderlijk eenvoudige pass over vijf meter kan mislukken. Je kunt het lege doel missen vanaf twee meter en een simpele bal kan van je voet afspringen…

 

Daarom beloont een goede coach tijdens de wedstrijd elke juiste intentie van zijn spelers met complimenten. Daarom steekt Ronaldo de duim omhoog voor een mislukte pass. Geef complimenten voor elke goede intentie en voor elke goede resultaat.

 

Hoe zit het in jouw team? Hoe word je gecoacht? Wat voor invloed heeft het op je zelfvertrouwen en motivatie? Hoe coach je zelf? Lukt het je om mensen meer zelfvertrouwen te geven en om ze te motiveren?

En hoe zit het op je werk? Hoe coacht jouw leidinggevende? Krijg je er meer zelfvertrouwen en motivatie ervan? Of hoe geef je zelf de leiding? Motiveer je mensen en geef je ze meer zelfvertrouwen?

Bestel Ons Boek - Leuk Jezelf Op

VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen

OFFERTE AANVRAGEN

Share This