Durf te verbeteren

Zakelijk flirten is meer kunnen. Mijn cursisten uiteen soms een onbewust vooroordeel: flirten doe je op een bepaalde, ‘juiste manier’ of je bakt er helemaal niets van. Ze beschrijven daarbij een sprankelend, charmant en vermakelijk gedrag.
Zo hoort het en niet anders! Sommigen roepen dan ook gauw: ‘het is niets voor mij, ik wil gewoon mijzelf blijven’. 

20 jaar ervaring in zakelijk flirten leert mij anders. Ik wil twee dingen benadrukken:
1. U kunt nooit iemand anders worden, u kunt zich wel altijd verbeteren
2. Er bestaat niet iets als een exclusieve ‘juiste manier’ van zakelijk flirten

Daag uzelf uit

De uiting: ‘ik wil geen toneelspelen, ik wil mijzelf blijven’, is een droogreden. Iedereen is uiteraard vrij om ‘zichzelf te blijven’. En toch vind ik het een nepstreven want u hoeft er niets voor te doen.
Wees niet bang dat u uzelf kwijt zult raken.
U kunt niet iemand anders worden. U hoeft uzelf niet te verloochenen om uzelf te verbeteren. Sterker nog, u verloochent uzelf als u zich nooit verbetert. Door uzelf uit te dagen wordt u uw beste zelf. Ik wil niet te filosofisch worden, maar uzelf zijn is worden wat u kunt zijn.

FLIRTWIJSHEID

Alleen als u uzelf uitdaagt, kunt u erachter komen wat u allemaal kunt en wie u echt bent. De keuze tussen ‘uzelf blijven’ en het ‘toneelspelen’ is een nepkeuze. De echte keuze is tussen ‘uzelf blijven’ en ‘uzelf blijven – verbeteren’. En daar is durf voor nodig!
Het ‘toneelspelen’ is hoogstens een springplank naar uw wenselijk gedrag. U moet wel durven springen.

´Juiste manier van zakelijk flirten´

Er bestaat geen exclusieve en voor weinigen weggelegde ‘juiste manier’ van zakelijk flirten. Misschien bestaat wel een ‘beste manier’ om zakelijk te flirten, die het vaakst werkt en de meeste mensen aanspreekt. Misschien. En misschien is ‘sprankelend, charmant en vermakelijk zijn´, de beste manier om zakelijk te flirten. En toch is het bij lange na niet de enige manier om mensen een goed gevoel te geven. Hadden stille wateren geen diepe gronden?

FLIRTWIJSHEID

Er zijn net zoveel manieren om zakelijk te flirten als er mensen zijn. Uw persoonlijkheid bepaalt waarmee u een goed gevoel kunt geven aan anderen.

Begin hiermee:

1. Wat zijn uw eigen waarden?
2. Welk gedrag wilt/kunt u uitdragen?

Bestel Ons Boek - Leuk Jezelf Op

VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN

Klik op de onderstaande button om uw offerte aan te vragen

OFFERTE AANVRAGEN

Share This