Online Cursus: Leuk!

Wees nalatig

 

Murphy’s wet is bekend: wat fout kan gaan, gaat ook fout.
Het is helend om je standaarden af te stellen op Murphy’s wet in plaats van in boosheid te schieten. De Spaanse filosoof Baltasar Gracian vat het ondubbelzinnig samen: ˝Doe niets boos (…) ˝je werkt tegen jezelf als je niet jezelf bent˝.

Je dochter heeft haar voetbalwedstrijd onverdiend verloren en na afloop wil je het toch nog even inwrijven bij die thuisfluiter? Niet doen. Laat het gaan. Je bespaart jezelf ongezellige woordenwisseling en je bent eerder thuis.
Bij het stoplicht neem je een middelvinger in ontvangst, van een even onbeschofte als onwetende automobilist die eigenlijk zelf in de fout zat. Is dat niet om woest van te worden? Jazeker. Laat het maar lekker waaien. Het kan zelfs een ordinaire knokpartij schelen.
Bij je internet bestelling is van alles misgegaan wat er mis kon gaan, zie boven onder de Murphy’s wet, en nu zit je al een kwartiertje te wachten om een klachtenmedewerker aan de lijn te krijgen. Die zal je horen!

Laat maar beter gaan. Som rustig je ongemakken op, alsof je belt voor iemand anders. Onthecht jezelf van je revanchisme, van je begrijpelijke maar primitieve drift om iemand voor te laten boeten; stop met het halen van gelijk met een overslaande stem. Woede bedriegt je door je een illusie van opluchting voor te schotelen en uiteindelijk laat het je achter met brokken.
Luister naar Romeinse filosoof Seneca: ˝woede doet meer kwaad dan wat de woede wekt’.
Laat het gaan, dat brengt je wel de opluchting. Laat je gram halen na. Dat is puur genieten.

 https://www.flirtmanagement.com/product/online-cursus-leuk/ 

 

Bestel Ons Boek - Leuk Jezelf Op

Share This